Overmij Daphne van Loon

Even voorstellen

VLOOON is afgeleid van mijn naam, Daphne van Loon. De drie O's staan voor de drie passies waar ik me als zelfstandige met plezier en overgave mee bezig houd: Onderwijs, Onderzoek en Ontwerp. Maar hoe is het zo gekomen?

2002 | Onderzoek & Onderwijs

Tijdens mijn afstuderen als Orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) in 2002 ontdekte ik dat mijn hart uitgaat naar sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Om me daar verder in te bekwamen volgde ik na het afronden van mijn scriptie enkele postdoctorale methodologie- en statistiekvakken aan de faculteit Psychologie. In diezelfde periode werd mijn scriptie uitgegeven en publiceerde ik zo mijn eerste boek over effectonderzoek naar vroegtijdige orthopedagogische begeleiding met een preventieve doelstelling. Een van de mooiste dingen die ik heb beleefd in mijn professionele leventje.

Daarna was ik jarenlang als onderzoeker gelieerd aan de afdeling Orthopedagogiek van de RuG en de Stichting JSL. Ik droeg daar o.a. bij aan de ontwikkeling van enkele diagnostische instrumenten en leerde als projectleider een grootschalig (normerings)onderzoek te plannen en uitvoeren. Vandaaruit raakte ik betrokken bij het onderwijs: ik begeleidde vele stagiaires en scribenten, iets wat veel voldoening met zich meebracht. Samen met collega’s op de RuG en Boom Uitgevers werkten we mijn (scriptie)boek om tot een algemener studieboek voor het vak Methoden & Technieken.

Dit alles deed ik parttime, want ik werkte tegelijkertijd als projectmanager bij de Bedrijven Contactdagen (BCD)/Eerstelijnsdag, waar ik ruime ervaring opdeed met de organisatie van trainingen en het bedrijfsmatige onderzoek, zoals markt- en evaluatie-onderzoek.

2004 | Ontwerp

Zowel bij de Stichting JSL als bij de BCD waren er natuurlijk websites te ontwikkelen en onderhouden. Dat wilde ik graag leren! Ik had enorme affiniteit voor deze combinatie van techniek en creativiteit. Via veel zelfstudie, cursussen en samenwerking met ICT-ers heb ik de nodige skills ontwikkeld en ben ik zodoende de mooie wereld van het ontwerp binnengestapt. Dat resulteerde in 2008 ook in de oprichting van Prezzd, samen met mijn zus en vennoot Barbara: een bedrijf voor (textiel)bedrukking en bestickering.

2013 | Zelfstandig

Na een lange periode waarin ik de twee banen en Prezzd combineerde, zette ik de stap om geheel als zelfstandige aan de slag te gaan. De veelzijdigheid en vrijheid die daarmee gepaard gaan, passen enorm bij mij. Prezzd runnen we nog steeds met veel plezier. Daarnaast werk ik als docent, onderwijs- en toetsontwikkelaar in het (afstands)HBO, op het gebied van sociaal werk, psychologie en onderzoek. Ook draag ik nog steeds bij aan academische studieboeken en onderzoekspublicaties en ontwikkel ik websites en huisstijlen.

Je kunt me inhuren voor:

Onderzoek

Phasellus ornare lectus in justo scelerisque, malesuada ullamcorper enim faucibus

Onderwijs

Phasellus ornare lectus in justo scelerisque, malesuada ullamcorper enim faucibus

Ontwerp

Phasellus ornare lectus in justo scelerisque, malesuada ullamcorper enim faucibus

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Skills

Nulla cursus ac neque convallis ultrices.

Statistiek & SPSS89%

89% Complete

Effectonderzoek50%

50% Complete

Psychometrisch onderzoek50%

50% Complete

Rapportage50%

50% Complete

Ontwikkeling onderwijsmodules & lesmateriaal60%

60% Complete

Toetsconstructie60%

60% Complete

Huiswerkbegeleiding afstandsonderwijs60%

60% Complete

Examencorrectie60%

60% Complete

Stage- & Afstudeerbegeleiding60%

60% Complete

Wordpress60%

60% Complete

Andere CMS'en60%

60% Complete

HTML & CSS60%

60% Complete

PHP & Javascript30%

30% Complete

Illustrator 80%

80% Complete

Photoshop80%

80% Complete

Over Prezzd

Prezzd is een vennootschap van mij en mijn zus Barbara. Ieder met een eigen expertise, maar beiden geïnspireerd en gedreven om een origineel en goed produkt neer te zetten. Prezzd houdt zich (graag) bezig met het bedrukken van kleding en allerlei andere artikelen voor jong en oud en voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Daarnaast leveren we bestickering/ belettering, zoals raam-, muur- en autostickers. We werken op maat en kunnen desgewenst het gehele ontwerp van een bedrukking of sticker verzorgen. Om ons bedrijf nóg meer kleur te geven, werken we veel samen met andere ontwerpers en creatievelingen.

Naar Prezzd

Anderen over mij

Hallo dit is een rij.